Klub SAM Kutina

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Narod bez tehničke kulture siromašan je narod !!!

O nama

E-mail Ispis PDF

KLUB SAM u Kutini osnovan je 1973. godine i za vrlo kratko vrijeme djelovanja razvio je svoju aktivnost do te mjere da je jedno vrijeme imao aktivnih čak 14 sekcija. Nakon prestanka interesa za neke aktivnosti u Klubu (sam svoj majstor, gradnja muzičkih instrumenata, energetičara, keramičara ...) i izdvajanja nekih aktivnosti, odnosno osnivanja novih klubova i društava (informatika, maketarstvo, modelarstvo, astronomija, foto & video...), ovaj Klub je ostao samo sa dvije sekcije; elektroničari i aktivnosti na vodi-jezeru u B. Jaruzi.

Članovi Kluba, aktivisti-voditelji elektroničara, svojim posjetima osnovnim školama i demonstriranjem rada u Klubu, zainteresirali su veći broj mladih koji su se odazvali pozivu i uključili u rad sekcije elektroničara.

U Klubu je izvršena prenamjena i uređenje prostora. Nekadašnja strojno & drvodjeljska radionica uredila se za elektroničare, gdje se okupljaju zainteresirani za elektroniku i elektrotehniku. Cijelu prošlu godinu, nekoliko starijih i iskusnijih članova Kluba vodili su tečajeve sa dvije grupe, početničkom i naprednom sa po 20 učenika osnovnih i srednjih škola.

I nadalje je ostao u funkciji učionički prostor za teoretska predavanja, sastanke i ustupanje drugim društvima uz pokriće troškova. Prostor pred elektroničkom radionicom, sanitarni čvor i hodnici uređeni su za potrebe Kluba.

Nekada veoma aktivni, a sada u nedostatku aktivista i ideja za rad s mladima na Jezeru u Banovoj Jaruzi, iako su zahvaljujući upornosti i zalaganju pojedinih članova Kluba SAM kao i znatnoj pomoći pojedinih gospodarstvenih subjekata u Kutini stvoreni dobri uvjeti za rad. Na Jezeru su napravljeni betonski prilazi vodi, kao i temelji za obećanu drvenu baraku koja bi služila kao neophodni zatvoreni prostor za opremu i članove kluba. Inventurom i pregledom opreme (uglavnom ručno izrađenih plovila od drveta i druge opreme), utvrđeno je da se moraju pronaći znatnija sredstva za nabavku drugih i novijih plovila za obuku. Pred kraj godine (2002.), klub SAM i ZTK, a u suglasnosti s Petrokemijom doo Kutina, svi sadržaji ove Sekcije predani su Izviđačkom odredu BETLEHEM Kutina, koji će sa svojim programima kvalitetno iskoristiti prostor, objekte i opremu.

U Klubu SAM su učinjene radikalne organizacione promjene koje obećavaju , te ukoliko se stvore bolji uvjeti, prvenstveno s uključivanjem u rad većeg broja novih aktivista, kao i potrebna novčana sredstva, realizirati će se Planom predviđeni zahvati na uređenju i reorganizaciji Kluba, te na koncu postići bolje rezultate u radu zbog kojih ovaj Klub i postoji.

KLUB "SAM" Kutina, A.Šenoe 2, tel/faks 683 564
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Br.reg, 03000431 Mat. broj 3385442  OIB 62351041962  ŽR 2340009-1100061563  IBAN  HR6223400091100061563
predsjednik Darko Petranović 
tajnik Zdenko Bogadi

 

Glavni izbornik


Galerija fotografija